Primul examen din viaţa de studentă

23 ian.

UPDATE: Am luat 9,1 la acest examen, deci dansez conga vreo cateva zile. 😀

Of, sesiunea asta şi proiectele aferente. Nu-mi dau pace şi nu mă lasă să scriu bine şi frumos în colţişorul ăsta de 2.0. Fost-am ieri la “Les Miserables”, un film pe care vi-l recomand. Tot ieri (pentru că despre asta vreau să vorbesc) am dat primul examen din viaţa mea de studentă. Introducere în Relaţii Publice este materia care mă bântuie de un semestru şi care a jucat jocuri masochiste cu mine în ultimele zile. Este examenul cel mai greu din sesiunea asta şi unul crucial pentru mine, având în vedere că voi ajunge să lucrez în PR.

Am spus cândva pe Facebook că: “PR-ul este mai fun în viaţa reală, decât în paginile unor manuale, spre deosebire de Jurnalism, care este interesant în ambele situaţii.” PR-ul din manual are un limbaj greoi, obositor, lucruri care se repetă de un milion de ori, definiţii, zeci de nenişori care se contrazic între ei şi cireaşa de pe tort: etica. Şi e o diferenţă între practică şi teorie, ca de la cer la pământ. Anyway, pentru că la IRP pică peste 50% din studenţi si te cam sperii când urci scările cu restanţierii, m-am băgat la un sistem turbo de învăţat. Conspecte, culori, fise, markere tocite, trezit la 7 dimineaţa, eu zic că le-am făcut pe toate.

76965_467998623259263_36731752_n

Vine ziua cea mare. Mă îmbrac cu rochia norocoasă (sesiunea te face superstiţios), ba chiar mă dau şi cu rimel, îmi pun o floare în păr, ca să-l citez pe şeful de an, să ies “ca o floricică” de la examen. Am avut două subiecte, o grilă de 15 întrebări cu răspunsuri multiple şi o “sinteză”, mă rog, un text argumentativ în care să spun de ce-mi place clipul publicitar x (ales de mine) şi să fiu suficient de persuasivă ca s-o conving pe profa. Stupid aş spune, asta-i o temă pentru materia de publicitate de pe semestrul 2, nu subiect de examen la PR. Până şi cei de la ID au avut ceva mai greu.

Încep să rezolv grila. Mă enerva faptul că erau variante multiple, adică dacă erau 3 corecte şi încercuiam doar 2, atunci nu primeam niciun punct. Să pici cu graţie, nu altceva. Mi s-a părut uşoară şi am terminat-o repede, dar când m-am întors a doua oară la ea, deja începusem să mă îndoiesc de răspunsurile mele. Nu le-am mai modificat, cum bine a zis domnul Coman, primul răspuns ales e cel corect. După-aia îţi vin prea mult informaţii în minte şi se amestecă totul.Nu mi-am verificat răspunsurile după barem. Nu fac aşa ceva. Stau liniştită până la afişarea rezultatelor. Dar tot vă rog să-mi ţineţi pumnii. 😦

Cel de-al doilea subiect a fost rezolvat având ca suport următoarea reclamă:

Nu-i faină? 😀

Reclame

11 răspunsuri to “Primul examen din viaţa de studentă”

 1. szabonoemi31 23 ianuarie 2013 la 15:53 #

  Succes in continuare! 😀

 2. nroxana 23 ianuarie 2013 la 16:04 #

  Baftă! Și eu am avut restanță la IRP 🙂

  • Simone 23 ianuarie 2013 la 20:09 #

   :)) Eu nu visez la asa ceva!! Am citit articolul ala in care vorbeai despre FJSC. 😛

 3. Emil Calinescu 23 ianuarie 2013 la 17:26 #

  Frumoasa reclama 🙂 Bafta la examene. Daca ai inceput cu dreptul, sigur vei termina la fel. Dar ca sfat, sa stii ca intr-un an sunt 3 sesiuni, nu 2 🙂

  • AlexN.photo 23 ianuarie 2013 la 17:54 #

   Sunt 2 sesiuni: iarna-Ianuarie si vara-Iunie. Cel putin asa e la FJSC.

  • Simone 23 ianuarie 2013 la 20:09 #

   Emil, tu erai mai special.

 4. Cristina 25 ianuarie 2013 la 21:24 #

  Daca iubesti ceea ce faci treci peste obstacole oricat de greu ti-ar fi… Mult succes!

 5. Irene Buhanita 19 iunie 2013 la 23:59 #

  Norocul tău că abia acum am dat peste blog… că poate mă răzgândeam. Și tot noroc cu reclama… dar poate a fost de la rochie. Cu alte cuvinte… nu-i frumos să te lauzi, chiar dacă ai invațat și ai muncit pentru un examen. Nu știi cine și când citește, și poți avea colegi invidioși, nu crezi?

  • Simone 20 iunie 2013 la 1:31 #

   Doamna profesoara, m-am mutat pe acest blog http://www.simonamocanu.ro. 😀 Totodata, daca eu nu ma laud, nu cred ca o sa o faca altcineva. Desigur, o fac cu moderatie si doar cand intr-adevar am de ce.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Impresii BLOGOSFERICE de la examen « S-o ardem studenteste - 24 ianuarie 2013

  […] cu invidie pentru ca eu mi-am facut blog abia dupa terminarea facultatii. Citeam aseara ce scria Simona (pe ea o cunosc personal, dar nu este singura) si ma gandeam cum ar fi fost sa pot scrie si eu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: