Să-l iubim pe Eminescu

21 dec.

Doisprezece ani de şcoală au fost marcaţi de Mihai Eminescu. Am fost îndoctrinaţi cu poeziile lui, marele geniu al literaturii române, luceafărul naţiunii noastre, opera sa e tezaurul nostru.

Este singura personalitate română la care nu ţi se oferă şansa de a-l urî sau ignora. Îţi place, atunci trebuie să-l iubeşti. Nu-ţi place? Atunci tot trebuie să-l iubeşti. Ţin minte că în generală, diriga fiind profesoară de română ne băga în cap o mulţime de bazaconii şi în fruntea acestora era şi Eminescu. Odată, câţiva din clasă au distrus un volum de poezii eminesciene. Imaginaţi-vă că era un fel de sfârşit de lume pentru ea.

Mie nu-mi plac poeziile, în sensul în care nu deschid o carte şi mă apuc să le citesc. Cât am învăţat pentru Bac şi olimpiadă, le-am citit şi disecat, fiecare cuvânt însemna ceva grandios. Mi-au plăcut Nichita Stănescu, Bacovia, Blaga, dar nu Eminescu. Metafore stupide, idei şi mai stupide, omul de geniu mereu nefutut. Cei de la Hyperliteratura au pus la cale un articol mişto, în care au prezentat o altă fată de-a lui Eminescu. Una care-mi place mai mult. Zece poezii porno. Autorul? Mihai Eminescu. Cum ar fi o analiză literară? 😀

tumblr_magpop735h1r627qxo1_500

Articolul este aici. Aştept părerile voastre.

Reclame

6 răspunsuri to “Să-l iubim pe Eminescu”

 1. Grădinița Fluturașilor Talentați 21 decembrie 2012 la 11:59 #

  Literatura mi-a plăcut extraordinar de mult..Și-am citit tot ce am prins, dar n-am dat de poeziile ”amoroase” ale lui Eminescu. Avea în liceu o profă de română tânără, care le tot povestea și de cealaltă față a scriitorilor celebrii.
  Știu că Ion Creangă are câteva povești deocheate,pe care le-am citit prin liceu.

 2. Studentu' Minune 21 decembrie 2012 la 15:43 #

  Am patit o faza in liceu. Eu eram din ala care facea misto la ore. Profa de romana nu zicea nimic. La Eminescu insa s-a enervat. EMIL, LA COSBUC AI VOIE, LA BACOVIA AI VOIE, LA ORICINE AI VOIE, DAR NU LA EMINESCU! La Eminescu trebuia sa fiu sfant. Ora urmatoare de Eminescu s-a petrecut cu mine absent :)) Profa a vrut liniste, liniste a primit 🙂

 3. macau ionut 24 decembrie 2012 la 8:04 #

  Buna! Am gasit blogul tau pe grupul de Facebook Revista Blogurilor. Mi-a placut articolul „Hai sa fim PR-isti” in care ti-ai argumentat superb punctul de vedere si am citit si cateva articole din urma ce m-au facut sa te includ in lista mea de prieteni si in blogroll. Scrii exact despre lucruri cu adevarat interesante intr-un mod firesc, fara inflorituri.
  Cat despre contact, am rezolvat si treaba asta. O zi buna si tie!

  • Simone 24 decembrie 2012 la 12:26 #

   Multumesc frumos! 🙂 Am vazut ca esti student la Jurnalism (la fel si eu), poate putem discuta mai multe. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: